Fantastiskt goda mördegskakor fyllda med Dumlekola och täckta med en Noblessechoklad. Man kan kalla dem både för Noblessekakor eller Dumlekakor eftersom varje kaka innehåller både en Noblesseplatta och en Dumlekola.
Noblessekakor / Dumlekakor
12 st
Deg
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
2 dl vetemjöl
12 folieformar
12 st dumlekolor eller chokladbitar
12 Noblesse-plattor
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda smöret med resten av ingredienserna till en deg.
- Dela degen i 12 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.
- Ställ ut 12 foliéformar på en ugnsplåt. Lägg bollarna i formarna. Platta till dem lite.
- Lägg en Dumlekola (eller en chokladbit) på varje degkaka.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 minuter.
- Ta ut plåten. Lägg en Noblesseplatta på varje kaka. Förvara kakorna i kylen.
De varJÄTTEGODA ! Fick mycket uppskattning!