Mjukt, fluffigt bröd som bara jäser en gång och den lösa degen stjälps upp direkt på plåten. Ett underbart gott bröd som kan ätas till frukost eller gärna som måltidsbröd till middagen eller på buffén. Brödet har jag bakat i mina nya ugnsplåt som har raka kanter och ger en jämn och fin gräddning.
Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
I min suveräna långpanna har jag bakat Chocolate chip cookies! Amerikanska kakor som numera är lika populära i Sverige! Dessa cookies för allra högsta betyg! Använd chokladknappar eller hackad choklad. I vanliga fall brukar man baka ut denna kakdeg till runda kakor, men det är ännu enklare att baka ut degen i min ugnsplåt och skära kakorna i rutor efter gräddningen!
Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ gärna min nya ugnsform här – den är suverän att baka i!
Beställ gärna min favorit ugnsplåt här – klicka här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
LINDAS PLÅTBRÖD
15 bitar
50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
11 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Kör degen i en bakmaskin eller med en elvisp i ca 5 minuter. Degen är lös och det ska den vara, men för att glutentrådarna ska bli starka behöver man köra den i 5 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Stjälp upp den lösa degen direkt efter knådningen i maskin i Lindas ugnsplåt, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten. Pudra över lite vetemjöl. Låt den jäsa i ca 50 min.
3. Grädda brödet mitt i ugnen i 25–30 min. Låt det svalna innan du skär det i rutor.
Beställ gärna min favorit ugnsplåt här – klicka här!
Beställ gärna min favorit ugnsplåt här – klicka här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här