After Eight är ljuvligt goda att äta som de är, men de blir ännu godare när man lägger dem på en browniebotten och pudrar över lite florsocker. Galet goda, rättare sagt!
Tips!
Om du inte har en form i exakt samma storlek som i receptet kan du ta en form med andra mått, det viktiga är att det får plats ca 20 After Eight-plattor i formen. Om du använder en rund form, 22–23 cm i diameter får du skära till After Eight-plattorna så de kan placeras i en cirkel.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: Lindas bakskola
After Eight-brownies
20 st
Superläcker mintchokladkaka med en lite lätt kladdig och seg browniebotten som inte innehåller något bakpulver.
3 ägg
2 dl strösocker
1 ¼ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
150 g smör, smält
Garnering
ca 20 plattor After Eight
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Testa att lägga ut ca 20 After Eight-plattor i en form så att de får plats. Formen på bilden är ca 18 x 25 cm.
2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det och smöret i äggsmeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 × 25 cm.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna något i formen.
5. Lägg på After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.