Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas mjuka kakor Okategoriserade

After Eight-brownies

DagensreceptAfterEightbrownies5 AfterEightbrownies1 AfterEightbrownies7

After Eight är ljuvligt goda att äta som de är, men de blir ännu godare när man lägger dem på en browniebotten och pudrar över lite florsocker. Galet goda, rättare sagt!

Tips!
Om du inte har en form i exakt samma storlek som i receptet kan du ta en form med andra mått, det viktiga är att det får plats ca 20 After Eight-plattor i formen. Om du använder en rund form, 22–23 cm i diameter får du skära till After Eight-plattorna så de kan placeras i en cirkel.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: Lindas bakskola

After Eight-brownies

20 st

Superläcker mintchokladkaka med en lite lätt kladdig och seg browniebotten som inte innehåller något bakpulver.

3 ägg

2 dl strösocker
1 ¼ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt


150 g smör, smält

Garnering
ca 20 plattor After Eight
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Testa att lägga ut ca 20 After Eight-plattor i en form så att de får plats. Formen på bilden är ca 18 x 25 cm.

2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det och smöret i äggsmeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 × 25 cm.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna något i formen.

5. Lägg på After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.

1. Testa att lägga ut ca 20 After Eight-plattor i en form så att de får plats. Formen på bilden är ca 18 x 25 cm.
1. Testa att lägga ut ca 20 After Eight-plattor i en form så att de får plats. Formen på bilden är ca 18 x 25 cm.
2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det och smöret i äggsmeten.
2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det och smöret i äggsmeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 × 25 cm.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 × 25 cm.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna något i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna något i formen.
6. Pudra florsocker över kakan före servering.
5. Lägg på After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering. 6. Pudra florsocker över kakan före servering.

AfterEightbrownies4 AfterEightbrownies3 AfterEightbrownies1

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladmoussetårta med hallon

Ljuvligt god och krämig chokladmousse på en läcker, lite kladdig chokladbottnen med hallon.

0

Kalljästa honungsrutor i långpanna

Saftiga honungsrutor som jäser i kylskåpet under natten. Servera dem nygräddade till frukost!

0

Snickerskaka

Ljuvlig, lite kladdig browniebotten, smält choklad & jordnötter. En riktig fullträff!

0

Lyxig chokladkladdkaka

Mycket mörk choklad i smeten och på toppen gör kladdkakan extra lyxig och god.

0

Kardemummakaka med smuligt havretäcke

Saftig och mjuk kardemummakaka med ett knaprigt och lite knäckigt havregrynstäcke.

0

Nutellacheesecake

Den krämiga Nutellan i kombination med den lite salta, frasiga digestivebottnen är gudomligt god. Servera gärna med vispgrädde eller glass.

0

Snabbaste äppelkakan

En riktigt läcker och lättbakad äppelkaka med lite segmjuka, frasiga kanter.

0

Ananaskaka med glasyr & kokos

Ljuvligt goda & saftiga ananasrutor som är enkla att göra.

0

Lingonrutor på plåt

Lättbakade och oerhört saftiga och goda lingonrutor.

0

Klassisk sockerkaka med hackad choklad

Saftig, mjuk sockerkaka med grovhackade chokladbitar i smeten.

0

Fudge brownies

Ljuvligt goda, segmjuka, lite kladdiga brownies med krämig chokladtryffel på toppen.

0