20–25 bitar2 dl vispgrädde
2 dl strösocker2 dl ljus sirap
1 ½ msk kakao50 g smör150 g mjölkchoklad, bruten i bitar (eller mörk choklad)GÖR SÅ HÄR
Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
Skär fudgen i bitar med en vass kniv.
[caption id="attachment_38136" align="alignnone" width="860"] 1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.[/caption]
[caption id="attachment_38137" align="alignnone" width="860"] 2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.[/caption]
[caption id="attachment_38138" align="alignnone" width="860"] 3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.[/caption]
[caption id="attachment_38139" align="alignnone" width="860"] 4. Skär fudgen i bitar med en vass kniv. [/caption]
De allra godaste, hembakade vörtfrallorna! Supersaftiga, mjuka och helt underbara bröd att baka till julbordet! Frallorna går lika bra att grädda på en vanlig ugnsplåt om du inte har en pajform, men lägg dem då ganska tätt i en cirkel som på bilden. Messmöret kan bytas ut till filmjölk ELLER naturell yoghurt. Baka ljuvligt goda …
Chokladkola recept Ett fantastiskt gott julgodisrecept som ger den helt perfekta kolan, med ljuvlig chokladsmak!Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) CHOKLADKOLA recept Ca 30 bitar 50 g smör3 dl strösocker3 dl vispgrädde1 ½ dl ljus sirap2 msk kakao1 nypa salt½ tsk ättiksprit, 12 % (tillsätts på slutet) Garneringflingsalt (frivilligt, kan uteslutas) GÖR SÅ HÄR …