Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Mjölkchokladfudge

478 röster
mjölkchokladfudge2 mjölkchokladfudge5 mjölkchokladfudge6 mjölkchokladfudge3 Underbar mjölkchokladfudge som fullkomligt smälter i munnen. Ett julgodis som garanterat blir en favorit när man väl har smakat den! Risken är stor att den äts upp medan man skär den i bitar;-) [caption id="attachment_38144" align="alignnone" width="215"]Ljuvligt god schweizernötsbräck – klicka här för recept! Ljuvligt god schweizernötsbräck – klicka här för recept![/caption] Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Mjölkchokladfudge

20–25 bitar 2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 2 dl ljus sirap 1 ½ msk kakao 50 g smör 150 g mjölkchoklad, bruten i bitar (eller mörk choklad) GÖR SÅ HÄR
  1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
  3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
  4. Skär fudgen i bitar med en vass kniv.
[caption id="attachment_38136" align="alignnone" width="860"]Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim. Skär den i bitar med en vass kniv. 1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.[/caption] [caption id="attachment_38137" align="alignnone" width="860"]Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt. 2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.[/caption] [caption id="attachment_38138" align="alignnone" width="860"]Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim. 3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.[/caption] [caption id="attachment_38139" align="alignnone" width="860"]Skär fudgen i bitar med en vass kniv. 4. Skär fudgen i bitar med en vass kniv. mjölkchokladfudge4 mjölkchokladfudge1 utvald[/caption]

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

After Eight chokladmousse

Lyxig, superläcker, fluffig mousse med både choklad & After Eight! Galet god!

0

Krämig hallonglass

Krämig, helt fantastiskt god hemgjord glass med sötsyrliga hallon. Görs utan glassmaskin.

0

Lätt kladdiga kanelbullemuffins

Superläckra, lätt kladdiga muffins med smak av kanelbulle.

0

Snabba tunnbröd i ugn

Gudomligt goda, tunna bakpulverbröd som är enkla att göra.

0

Mjuk pepparkaka

Underbar, saftig kaka med härliga julkryddor i smeten!

0

Kanelbullemuffins

Saftiga muffins med samma läckra smak som kanelbullar, men de är mycket enklare att göra!

0

Kvartsfrallor

Lättgjorda, blixtsnabba bakpulverfrallor med grovt grahamsmjöl i degen. Klara på bara 15 min!

0

Vit chokladpannacotta med hallon

Avsluta middagen med en ljuvligt god pannacotta smaksatt med vit choklad & hallon! Gudomligt gott!

0

Vit chokladpannacotta med After Eight

Härlig, len, krämig chokladpannacotta med vit choklad toppad med lyxiga After Eightbitar! Lyxigt & gott!

0

Saffranssemlor

Magiskt goda saffranssemlor med mandelmassa och fluffig vispgrädde – underbart!

0

Vit chokladpannacotta med pepparkaka

Lyxig, len och krämig pannacotta smaksatt med härlig vit choklad. En perfekt dessert!

0