Extra allt! En drömgod, lyxig nougattårta med kladdkakebotten. Den passar både som dessert efter en god middag eller som tårta på ett kalas eller en fest. Den innehåller massor av choklad och är täckt med en härlig, fluffig nougatganache. En galet god, lyxig tårta!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Här finns recept på massor av goda, lättgjorda tårtor (klicka här)!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här (klicka här)!
Nougattårta
Ca 12 bitar
150 g smör
200 g mörk choklad
2 ¾ dl strösocker
3 ägg
2 msk kakao
1 nypa salt
1 ¾ dl vetemjöl
Nougatganache
1 dl vispgrädde
150 g nougat
Garnering
100 g krossad choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
3. Nougatganache: Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblar, stäng av värmen direkt. Den får inte koka!
4. Lägg nougaten i en skål och häll över den varma grädden.
5. Rör om till en kräm. Låt den kallna.
6. Bred ut ganachen över kladdkakan. Strö över hackad choklad. Ställ tårtan i kylen i ett par timmar och låt den stelna.