TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Vit chokladkladdkaka med Daimgrädde
ca 12 bitar
150 g smör
200 g vit choklad
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
Garnering
florsocker
Daimgrädde
3 dl vispgrädde
1 dubbel-Daim, hackad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och smält ner dem i smöret. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om ordentligt. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med florsocker före servering.
4. Daimgrädde: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt. Blanda försiktigt ner den hackade Daimen.