En mycket lättbakad äppelkaka som görs utan bakpulver. Den har en extremt god segmjuk botten som bakas med få och enkla ingredienser. Det enklaste är oftast det godaste!
Denna kaka slänger man snabbt ihop, men bara för den är lättgjord är den inte mindre god. Tvärtom så är det en riktig favorit som verkligen uppskattas!
Tips! Det går lika bra att göra kakan i en smord pajform eller en fyrkantig form. Det viktiga är bara att den är ungefär 24 cm i diameter.
Här finns fler läckra, goda recept med äpplen!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Enkel äppelkaka med segmjuka kanter
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
Garnering
ca 2 äpplen
kanel
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper.
3. Skala äpplena och skär dem i klyftor.
4. Lägg ut klyftorna i två cirklar ovanpå smeten. Pudra över kanel och lite strösocker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.