Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas matbröd Okategoriserade

Snabb kavring

snabbkavring1 snabbkavring2

KAVRING SOM INTE BEHÖVER JÄSA Ingen jul, midsommar eller påsk utan kavring! Men brödet är lika gott året runt och funkar perfekt som frukostbröd! Brödet går blixtsnabbt att baka, ca 5 min att blanda ihop degen och sedan sköter sig brödet själv under gräddningen i ugnen. Brödet håller sig färskt i en plastpåse i rumstemperatur i ett par dagar. Skiva gärna upp limpan och frys in den i skivor.

Extra saftiga saffransbullar med wmörkrämsfyllning – klicka här eller på bilden för recept!
Extra saftiga saffransbullar med wmörkrämsfyllning – klicka här eller på bilden för recept!
saltlakrits
Saltlakritskola – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Snabb kavring

1 limpa 

5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
25 g smör, smält

1 tsk malda brödkryddor
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
8 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt mjölblandningen i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Häll degen i en limpform, ca 1 ½ liter, smord eller klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda limpan  längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in!

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt mjölblandningen i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt mjölblandningen i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Häll degen i en limpform, ca 1 ½ liter, smord eller klädd med bakplåtspapper.
2. Häll degen i en limpform, ca 1 ½ liter, smord eller klädd med bakplåtspapper. (Bilden visar en dubbelsats deg som ger två limpor)
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in!
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in! (Bilden visar en dubbelsats deg som ger två limpor)

snabbkavring3 snabbkavring4

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladfudge med Daimkross

Knaprig Daim på chokladfudgen är fantastiskt gott!

0

Saffransbullar

Extra saftiga & goda saffransbullar med smörkrämsfyllning!

0

Fyllda saffranssmörbullar

Extremt saftiga, läckra saffransbullar med förslag på 2 olika fyllningar!

0

Klassisk Rocky road

Kanske det godaste julgodiset som finns! Och det enklaste!

0

Saffranskladdkaka

Lättgjord, julig, supersmarrig kladdkaka. Servera gärna med lättvispad grädde.

0

Brigadeiro kola

Ljuvligt god och lättgjord kola rullad i chokladströssel.

0

Saffranssnurror

Supersaftiga saffransbullar med valfri fyllning!

0

Lussebullar i olika former

Extra saftiga och och goda bullar i olika former!

0

Saffransglasyrkaka

Supersaftig saffranskaka med ljuvlig glasyr & kokos på toppen!

0

Hemgjord After Eight

Godare än godast! Hemgjord After Eight gör man enkelt själv!

0

Saftiga pepparkaksmuffins

Fluffiga, supersaftiga, läckra pepparkaksmuffins!

0

Brownies med pepparkakor

Ljuvligt goda, läckra brownies med knapriga pepparkakor på toppen!

0