LJUVLIGT GODA CHOKLADFYLLDA CHOLADMUFFINS Lägg en, eller kanske två chokladbitar i varje muffins. Det gör dem extra goda! En glad överraskning när man tar sin första tugga.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här).
Chokladfyllda chokladmuffins
Tips! Lägg 2 chokladbitar i varje muffins så blir de ännu läckrare!
12–15 st
2 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
Fyllning
12–15 chokladbitar (valfri sort)
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt kakao, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
2. Ställ ut 12–15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Lägg 1 chokladbit i varje form (valfritt).
3. Häll smeten i muffinsformarna. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra ev. florsocker över dem före servering.