Müslifilmjölkslimpa – en mycket lättbakad filmjölkslimpa med müsli som inte behöver jäsa! Degen tar bara 5 minuter att röra ihop + gräddning! Ljuvligt god och en favorit som har en rykande åtgång. Skär den gärna i skivor och frys in, sedan är det bara att ta fram och tina när man är hungrig.
Tips! Tillsätt ½ dl mörk sirap om du vill ha en sötare limpa.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här).
Müslifilmjölkslimpa
1 st
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
3 dl müsli (valfri sort)
Garnering
müsli
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat, salt och filmjölk till en kladdig smet.
2. Tillsätt müslin och rör om.
3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite müsli på ytan.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.