Saftig Kesolimpa helt utan vetemjöl. Istället för vetemjöl innehåller brödet mixade havregryn. Brödet blir oerhört saftig, mättande och gott. Använd Keso med valfri fettmängd.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Nyttig Kesolimpa utan vetemjöl
1 st
7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 dl Keso (valfri fetthalt)
1 ½ dl filmjölk
Garnering
solrosfrön eller havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.
3. Mosa Keson med en gaffel.
4. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och Keso till en kladdig smet.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite solrosfrön eller havregryn.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.