Spröda, lättbakade mördegskakor med en läcker kant av rosa pärlsocker. Sockret på kanterna gör dem extra knastriga och goda! Den rosa färgen kan man strunta i om man vill eller varför inte göra dem blå, gröna eller gula?!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Rosa pärlsockerkakor
Ca 30 st
ca 1 dl pärlsocker
några droppar röd hushållsfärg
1 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda pärlsocker och några droppar hushållsfärg i en skål. Rör om ordentligt tills pärlsockret är lagom rosa.
2. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
3. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till rullar, ca 6–8 cm i diameter (beroende på vilken storlek man vill ha på kakorna).
4. Häll ut pärlsockret på en skärbräda och rulla degrullarna i sockret så att det fastnar i degen.
5. Skär kakorna i bitar, ca 3/4 cm tunna, med en vass kniv.
6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.