Saftig aprikos- & valnötfilmjölkslimpa som inte behöver jäsa. Jag älskar filmjölkslimpor. Dels för att de blir så otroligt saftiga, men också för att de är så enkla att baka. I det här receptet har jag blandat i aprikoser och valnötter och det blev så gudomligt gott! Även mina tonårssöner åt brödet med god aptit (vilket jag inte trodde de skulle göra). Ett favoritbröd!
Tips! Tillsätt 1/2 dl mörk sirap om du vill ha en sötare limpa.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Aprikos- & valnötfilmjölkslimpa som inte behöver jäsa
1 st
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
1 dl ljus sirap (kan uteslutas om man vill)
150 g aprikoser
100 g valnötter
Garnering
vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop allt till en kladdig smet.
2. Dela aprikoserna på mitten.
3. Rör ner aprikoser och valnötter i brödsmeten.
4. Sleva upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.