Bloggar Lindas Bakskola Lindas limpor Lindas matbröd Okategoriserade

Aprikos- & valnötsfilmjölkslimpa

aprikosfilmjolkslimpa7

Saftig aprikos- & valnötfilmjölkslimpa som inte behöver jäsa. Jag älskar filmjölkslimpor. Dels för att de blir så otroligt saftiga, men också för att de är så enkla att baka. I det här receptet har jag blandat i aprikoser och valnötter och det blev så gudomligt gott! Även mina tonårssöner åt brödet med god aptit (vilket jag inte trodde de skulle göra). Ett favoritbröd!

Tips! Tillsätt 1/2 dl mörk sirap om du vill ha en sötare limpa.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Aprikos- & valnötfilmjölkslimpa som inte behöver jäsa

1 st

3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
1 dl ljus sirap (kan uteslutas om man vill)

150 g aprikoser
100 g valnötter

Garnering
vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop allt till en kladdig smet.

2. Dela aprikoserna på mitten.

3. Rör ner aprikoser och valnötter i brödsmeten.

4. Sleva upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop allt till en kladdig smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop allt till en kladdig smet.
2. Dela aprikoserna på mitten.
2. Dela aprikoserna på mitten.
3. Rör ner aprikoser och valnötter i brödsmeten.
3. Rör ner aprikoser och valnötter i brödsmeten.
4. Sleva upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.
4. Sleva upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

aprikosfilmjolkslimpa6 aprikosfilmjolkslimpa9 aprikosfilmjolkslimpa8 aprikosfilmjolkslimpa10

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttig Kesolimpa utan vetemjöl

En oerhört saftig, mättande limpa med Keso och havregryn i degen, helt utan vetemjöl.

0

Finska pinnar

Klassiska, ljuvligt goda småkakor med pärlsocker och hackad sötmandel på toppen.

0

Rosa pärlsockerkakor

Spröda småkakor rullade i rosa pärlsocker – ljuvligt god och enkla att göra!

0

Gaffelkakor

Randiga, spröda småkakor som är busenkla att göra!

0

Snabba plättbröd

Snabba stekpannebröd som är perfekt att baka på helgen när man vill ha nybakat bröd till frukost. De behöver inte jäsa.

0

Focaccia

Italienskt matigt bröd som kan smaksättas helt efter egen smak! Lätt att baka och jäser bara en gång på plåten, men kan även kalljäsa i kylen.

0

Müslifilmjölkslimpa

En mycket lättbakad filmjölkslimpa med müsli som inte behöver jäsa! Degen tar bara 5 minuter att röra ihop + gräddning!

0

Chokladfudge brownies

Galet goda, lyxiga chokladfudge brownies! En perfekt dessert med en klick vispgrädde!

0

Mug cake

Kladdkaka i kopp! På 1 minut gör man världens enklaste, godaste dessert!

0

Mangokladdkaka

Mango på kladdkakan är ljuvlig gott och läckert! En toppendessert som serveras med vispgrädde eller glass.

0

Morotsmuffins

Supersaftiga, smakrika morotsmuffins!

0