Kladdkakesnittar som är spröda i kanterna och härligt sega i mitten! Grädda dem inte för länge för länge om du vill ha dem kladdiga i mitten. Gräddar man dem för länge blir de knapriga rakt igenom. Gått det också i och för sig 😉
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Chokladsnittar
Ca 30 st
1 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
110 g smör, rumsvarmt
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 min. Grädda inte för länge de ska vara lite kladdiga i mitten.
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.