Kola-chokladtryffel med seg kola i botten. En drömgod liten chokladtryffel som fullkomligt smälter i munnen. I kombination med den sega kolan blir det en fantastiskt konsistens och smak!
Fler julgodisrecept hittar du här – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
KOLA-CHOKLADTRYFFEL
Ca 30 st
200 g choklad (mörk, ljus eller mjölkchoklad)
2 tsk smör
3/4 dl vispgrädde
ca 30 knäckformar
Fyllning
ca 10 Dumlekolor eller annan valfri kola (dela varje kola i tre delar)
GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen i en rymlig skål över vattenbad.
2. Tillsätt smör och vispgrädde i chokladen. Låt det smälta i den varma chokladen. Rör om ordentligt till en slät chokladsmet.
4. Låt chokladen kallna. När chokladen kallnat (men inte stelnat) är den spritsar. (Om chokladen inte kallnar helt går det inte att spritsa snygga toppar, du sjunker chokladen ihop.)
5. Ställ ut knäckformar på en tallrik.
6. Dela varje Dumlekola (eller annan kola) i tre bitar. Lägg en kolabit i varje knäckform.
7. Spritsa chokladen i formarna. Låt chokladen stelna i kylen. Förvaras i kylskåp.
Fler julgodisrecept hittar du här – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)