Korvstroganoff – en klassisk korvgryta som både barn och vuxna älskar. Lättlagad, svensk husmanskost. Korvstroganoff är ett riktigt uppskattad vardagsrätt. Servera gärna med ris eller bulgur och en fräsch sallad.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Korvstroganoff
4–6 portioner
1 falukorvsring
1 gul lök
1 burk krossade tomater (beroende på hur mycket sås man vill ha).
3 msk tomatpuré
1–2 dl vispgrädde (eller magrare grädde)
salt
oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Skär korven i mindre bitar. Stek dem i smör eller olja. Ta upp korvbitarna ur stekpannan.
2. Skala och hacka löken. Stek löken i olja eller smör tills de får lite färg.
3. Lägg tillbaka korven i stekpannan. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och vispgrädde. Krydda med salt och oregano. Låt allt puttra på svag värme i några minuter. Smaka av kryddningen.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)