TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Enklare limpa kan man knappast baka. Blanda ihop havregryn (de ska inte mixas sönder) med resten av ingredienserna och degen är klar! Så enkelt, eller hur?! Limpan är underbart god, nyttig och innehåller färre kolhydrater än vanligt bröd och mer protein. Så himla smart och bra recept!
Havregryn innehåller inte gluten naturligt, men kan innehålla spår av gluten. Om man vill ha glutenfria havregryn måste man använda rena havregryn.
Tips! Det går bra att byta ut till mjölkfritt alternativ istället för yoghurt, filmjölk eller kvarg, t ex havremjölk. Bröden går jättebra att frysa in!
Havregrynslimpa utan vetemjöl
1 st
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
5 ägg
4 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda havregryn, bakpulver och salt i en bunke.
3. Tillsätt äggen och rör om ordentligt så att alla havregryn blir blöta av äggen.
4. Tillsätt filmjölk och rör om ordentligt till en kladdig deg. Låt degen stå och dra åt sig vätskan i ca 10 min.
5. Häll degen i en limpform, täckt med bakplåtspapper.
6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag har bakat min limpa i min, nya avlånga ugnsform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även t ex äppelkaka, kärleksmums, pajer, kladdkakor och sockerkaka. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!
Provade detta nu i veckan, fantastiskt säger jag bara!
Jag tillsatte 1 msk honung och 1,5 näve torkade tranbär också. Det blev supergott. Tack för receptet.
En fråga, kan man använda sig av naturell yoghurt 0,5%? Eller måste de vara ett ”fetare” alternativ av naturell yoghurt? Är så laddad att testa detta ✨👌🏼😍
Går jättebra! Behöver inte vara fet.
Detta har blivit mitt favorit bröd
Är diabetiker så gott ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Så gott!! Och enkelt.
Mw
Oj vilket gott och enkelt bröd! 🤩👌🏻Jag hade bara fiberhavregryn hemma men det funkade kanon! Tog ut det 5 min innan, blev saftigt och gott.
Råkade köra 225 grader idag och brödet blev mycket godare då 🙂
Snart inne i ugnen! Det här blir spännande! Lite cashewnötter hade jag hemma likväl honung! Om dryga timmen visar det sig!