Mördegsinbakad chokladkaka. Den här gick åt som smör i solsken. Smördegen ihop med chokladen är en ljuvlig kombination, bland det godaste jag bakat på länge!!!
MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA
100 g smör, kallt
1 nypa salt
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 g mjölkchokladkaka
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop smöret med salt, vetemjöl och strösocker till en deg.
2. Kavla ut degen till en rektangel som är 3–4 cm längre än chokladkakan och ca 20 cm bredare, på ett bakplåtspapper.
3. Lägg chokladkakan ovanpå degen.
4. Vik degkanterna över chokladkakan (till ett paket).
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite så det fastnar på ytan.
6. Gräddan kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna på plåten.