Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas desserter Lindas kladdkakor

Klassisk kladdkaka

32 röster


kladdkaka4
kladdkaka3 utvald

En perfekt kladdkaka! Ett av de populäraste kakorna som finns och det här receptet är väl beprövat. Den är enkel att baka och en kaka som funkar i alla lägen. Alla älskar kladdkaka, utan min man förstås 😉 Haha, jag kan inte förstår att han inte är förtjust i detta fantastiska bakverk som jag aldrig får nog av!

Kladdkaka är nästan ännu godare dagen efters så den kan med fördel bakas en dag innan den ska serveras. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.

Tips!
Bröa formen med kokos – supergott och en personlig favorit! Men om du inte gillar det så bröar du formen med vanlig ströbröd.

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Magiskt god citronkladdkaka – klicka här för recept!
Magiskt god citronkladdkaka – klicka här för recept!

Klassisk kladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering
kakao eller florsocker (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering.

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering.

kladdkaka1 kladdkaka2 kladdkaka5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rostad granola

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig.

0

Glace au four

En lyxig glassbomb på en frasig marängbotten med ett ljuvligt marängtäcke som gratineras i ugnen. Vaniljglass, hallon och krossad choklad – mums!

0

Blixtfrallor

Frallorna är läckert spröda på ytan med ett saftig innanmäte. Klara på bara 15 min!

0

Enkel filmjölkslimpa

Ljuvligt god och lättgjord filmjölkslimpa som inte behöver jäsa. Rör ihop degen på några minuter och sedan sköter den sig själv i ugnen!

0

Bakpulver-grahamstekakor

Supergoda, mjuka och härliga tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen. De behöver inte jäsa och går fort att göra!

0

Bakpulverfrallor

Supergoda, mjuka härliga frukostfrallor som är frasiga på ytan och går blixtsnabbt att göra! Tid ca 15 min.

0

Semlor med krossad choklad

Chokladen på grädden gör semlorna ännu godare!

0

Grova tekakor

Mjuka härliga tekakor fyllda med nyttigt grahamsmjöl och rågmjöl.

0

Snabbfrallor med 5 ingredienser

På bara 15 min bakar du dessa läckra frallor som är frasiga på ytan med ett saftigt innanmäte.

0

Fiberrika frukostbullar

Fiberrika, saftiga frallor som är goda till frukost, mellis och på buffén!

0

Grahamstekakor

Populära, supergoda tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen!

0

Nyttig hallonsmoothie

Superläcker, god smoothie som mättar bra. Helt utan tillsatt socker!

0