Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Chokladdoppade strasskakor

0 röster

chokladdoppadestrasskakor8 chokladdoppadestrasskakor11 chokladdoppadestrasskakor6

Spröda, läckra strasskakor med chokladlinser – klicka här för recept!
Spröda, läckra strasskakor med chokladlinser – klicka här för recept!

Ljuvligt spröda småkakor doppade i härlig choklad! Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

Chokladdoppade strasskakor

Ca 20 st

125 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
ca 75 g mörk choklad, smält (ljus går också bra)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

5. Doppa halva kakan i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna (gärna i kylen). Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Doppa halva kakan i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna (gärna i kylen). Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.
5. Doppa halva kakan i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna (gärna i kylen). Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

chokladdoppadestrasskakor7 chokladdoppadestrasskakor9 chokladdoppadestrasskakor10 chokladdoppadestrasskakor6

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mjölfri hälsolimpa

Nyttig limpa som inte innehåller något mjöl och håller ca 1 vecka utan att frysas in.

0

Tacocalzone – inbakad pizza

Fantastiskt god calzone fylld med tacoköttfärs, ost & tomat!

0

Cookieglass

Smaksätt glassen med valfria cookies! Glass & smuliga kakor är en perfekt kombination!

0

Krämig Oreoglass

Oreokakor i glass är en perfekt kombination! Läcker dessert som passar både finare middagar och barnkalas!

0

Krämig nougatglass

Superläcker, god och lättgjord glass smaksatt med nougat. En perfekt lyxig dessert!

0

Krämig mangoglass

Underbar glass smaksatt med mango! En riktig tiopoängare som du med stolthet kan bjuda på!

0

Lättgjord krämig chokladglass

Fantastiskt god och krämig glass med både smält och krossad choklad. En riktig favorit!

0

Lättgjord krämig glass med 2 ingredienser

Oerhört god och härlig glass som du gör på några minuter utan glassmaskin + frystid. Grundrecept som kan smaksättas efter egen smak!

0

Nyttig frölimpa utan mjöl

Lättgjord limpa fullproppad med nyttiga fröer, nötter och mandlar utan en endaste gnutta mjöl.

0

3 enkla stekpannebröd

De mest populära och efterfrågade tunnbrödsrecepten som bakas flitigt och ofta bland läsarna i Lindas bakskola!

0

Piroger

Så gör man vansinnigt goda piroger med valfri fyllning, steg-för-steg. Klicka på rubriken!

0