NYTTIGT! Fluffig, lätt mousse smaksatt med frysta jordgubbar. Moussen är gjord av 2 ingredienser: lättmjölk och frysta jordgubbar. Den är både hälsosam och supergod! Den är perfekt att äta på kvällen när man blir sugen på något eller som dessert efter middagen när man vill vara lite extra nyttig.
Obs! Moussen måste ätas direkt för om den får stå en stund så spricker luftbubblorna och den blir vattnig.
Jordgubbarna ska vara frysta, men något tinade så de inte är stenhårda. Om bären är helt tinade blir moussen inte fluffig. De frysta, kalla bären har effekt på mjölken som gör att den blir fluffig när man mixar den. Det går lika bra med frysta hallon.
Det krävs en köksmaskin med knivar eller stavmixer med en tillhörande bägare med kniv-tillbehör för att kunna vispa mjölken fluffig. Obs! Vispa inte för länge för då blir moussen grynig.
Nyttig jordgubbsmousse på lättmjölk
1–2 portioner
1 dl lättmjölk (det går även bra med mellan- eller standardmjölk)
3–4 frysta jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
1. Kör mjölken lite fluffig i en mixer eller hushållsmaskin med knivar. Tillsätt de frysta jordgubbarna och mixa till en fluffig mousse (det går fort). Ät och njut direkt! Obs! (Låt jordgubbarna tina lite, lite grann för det är svårt att mixa dem om de är stenhårda)