Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Mandelmaränger

mandelmaränger2 mandelmaränger3

ÄLSKADE MARÄNGER! Otroligt spröda, läckra maränger som är gjorda med bara 2 ingredienser: florsocker och äggvita! Sötmandeln på toppen ger dem extra goda och crunchiga. Maränger ska gräddas på låg värme i ugnen, ca 100 grader för att bli spröda, genomgräddade och behålla sin vita färg. Om man gräddar dem på för hög värme blir de gulbruna i färgen. Förvara dem i torrt i en burk med tätslutande lock.

Tips!
Maränger är goda att äta som de är eller som topping på glass eller tårta. Ringla gärna lite smält choklad över dem så blir de extra goda.

Skärmavbild 2016-04-19 kl. 14.12.03
Läcker marängtårta med passionsmosse – klicka här för recept!
Skärmavbild 2016-04-19 kl. 14.26.13
Nyttiga, supergoda dadelbollar utan tillsatt socker – klicka här för recept!

Mandelmaränger

Ca 30 st

3 äggvitor
3 dl florsocker

Garnering
ca 7 sötmandlar, finhackade 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda florsocker och äggvitor i en rymlig rostfri skål. Ställ skålen över ett sjudande vattenbad och vispa massan pösig i ca 5 min.

2. Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten är fluffig och fast.

3. Spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sötmandel.

4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 ½ tim. Stäng av värmen och låt dem stå kvar och kallna i eftervärmen.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda florsocker och äggvitor i en rymlig rostfri skål. Ställ skålen över ett sjudande vattenbad och vispa massan pösig i ca 5 min.
1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda florsocker och äggvitor i en rymlig rostfri skål. Ställ skålen över ett sjudande vattenbad och vispa massan pösig i ca 5 min.
2. Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten är fluffig och fast.
2. Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten är fluffig och fast.
3. Spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sötmandel.
3. Spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sötmandel.
4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 ½ tim. Stäng av värmen och låt dem stå kvar och kallna i eftervärmen.
4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 ½ tim. Stäng av värmen och låt dem stå kvar och kallna i eftervärmen.

mandelmaränger4 mandelmaränger5

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Osötad filmjölkslimpa med rivna morötter

Saftig, nyttig morotslimpa med filmjölk – utan sirap. Supergod och hälsosam!

0

Mördegsinbakad hallonpaj

Den spröda, lite knapriga mördegen ihop med hallonen är en ljuvlig kombination. Enkel & snabb att baka – en riktig favorit!

0

Nyttig jordgubbsmousse på lättmjölk

Fluffig, lätt mousse som är gjord av 2 ingredienser: lättmjölk & frysta jordgubbar. Mums!

0

Enkla maränger

Spröda, härliga maränger som är gjorda av florsocker och äggvita!

0

Krokant

Gott att strö över glassen, på kladdkaka, chokladganache eller i tryfflar. Supergott och lätt att göra själv!

0

Mangoglass på pinne

Njut av iskall, svalkande mangoglass som är nyttig & baserad på frukt! Helt utan tillsatt socker!

0

Nyttiga dadelbollar

Sockerfria chokladbollar med mixade dadlar – de smakar gudomligt gott och väldigt likt vanliga havrebollar.

0

Mjölfria havregrynsfrallor

Goda, saftiga frukostbullar utan mjöl som inte behöver jäsa! Klara på 15–20 min!

0

De mest googlade bakverken

Min Chiapudding och kanelbullekladdkaka finns med på listan 🙂

0

Kladdkaka deluxe

Lyxig kladdkaka med extra mycket smet som gör bitarna högre och den räcker till fler. Mums!

0

Filmjölkslimpa utan mjöl

Saftig, hälsosam frölimpa gjord på havregryn – helt utan vanligt mjöl.

0

Lindas bakskolas nyttiga mikrochokladkaka

Mjuk, härlig, lätt kladdig chokladkaka som bara innehåller banan, ägg och kakao. Supernyttigt!

0