TEKAKOR – FAVORITBRÖD Jag brukar fylla frysen med dessa supersaftiga, fluffiga tekakor. De är perfekta att ta fram och tina i mikron, då smakar de som nybakade igen. Jag älskar dem och de har alltid en rykande åtgång. Mina barn blir överlyckliga när jag överraskar dem med nybakade tekakor! :-)[/caption]
50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 tsk salt ½ dl ljus sirap 150 g smör, rumsvarmt 16–18 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.
3. Stansa ut runda brödkakor i degen, 10–12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller rund skål.
4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.3. Stansa ut runda brödkakor i degen, 10–12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller rund skål.4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.5. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Med bara fyra ingredienser bakar dessa frasiga, rustika och supergoda lantbröd! De är väldigt enkla att baka. Tänk på att knåda degen ordentligt för i dessa bröd är det viktigt att glutentrådarna blir starka så att brödet jäser och reser sig ordentligt under gräddningen. Brödet har en frasig yta när det är nygräddat och ett …
När man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost så är dessa bröd helt perfekta. De är allra godaste när de är nygräddade! Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här! 10-MINUTERS FRALLOR 8 st 5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk salt2 msk rapsolja2 ½ dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 …
BAKA BRÖD I PAJFORM Ett brytbröd som blir oerhört saftigt och gott. Bryt en fralla från ditt bröd och njut av det saftiga, mjuka brödet till frukost, på buffén, som tillbehör till middagen eller ta med på picknick. Tips: Kalljäs brödet i kylen över natten! Låt formen med degen jäsa övertäckta i kylen över natten. …