SAFTIG SAFFRANSKAKA En extremt saftig, enkel och lättgjord saffranskaka som jag bakar många gånger varje jul. Den är sååååå himla god och håller sig saftig ett par dagar om man förvarar den under lock eller plast. Smeten tar bara några minuter att blanda ihop och sedan sköter den sig själv under gräddningen. Perfekt att slänga ihop när man vill njuta av en god, julig kaka till fikat!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Saftig saffranskaka
Ca 12 bitar
175 g smör, smält
1 pkt saffran (½ gram)
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
3 ¾ dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner saffranet.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och smörblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.