Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas saffran Okategoriserade

Saffranstigerkaka

saffranstigerkaka9 saffranstigerkaka11

SAFFRAN + CHOKLAD En mjuk, supersaftig, marmorerad kaka med smak av både saffran och choklad. Två ljuvligt goda smaker som gifter sig perfekt med varandra.

Tips! Kakan kan också gräddas i en limpform, ca 1 ½ liter eller en vanlig sockerkakasform.

Baka en supersaftig saffranskaka – klicka här eller på bilden för recept!
Baka en supersaftig saffranskaka – klicka här eller på bilden för recept!
Klassisk rocky road – klicka här eller på bilden för recept!
JULGODIS Klassisk rocky road – klicka här eller på bilden för recept!

Saffranstigerkaka

Ca 12 bitar

2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl

Smaksättning
1 pkt saffran (½ gram)
2 tsk kakao

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll över ca 1/3 av smeten i en mindre skål.

3. Blanda ner saffranet i den störreskålen med mer smet i. Rör om ordentligt. Tillsätt kakao i den mindre skålen och rör om ordentligt.

4. Häll saffranssmeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

5. Ringla över chokladsmeten över saffranssmeten.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll över ca 1/3 av smeten i en mindre skål.
2. Häll över ca 1/3 av smeten i en mindre skål.
3. Blanda ner saffranet i den störreskålen med mer smet i. Rör om ordentligt. Tillsätt kakao i den mindre skålen och rör om ordentligt.
3. Blanda ner saffranet i den störreskålen med mer smet i. Rör om ordentligt. Tillsätt kakao i den mindre skålen och rör om ordentligt.
4. Häll saffranssmeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
4. Häll saffranssmeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
5. Ringla över chokladsmeten över saffranssmeten.
5. Ringla över chokladsmeten över saffranssmeten.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.

saffranstigerkaka7 saffranstigerkaka12 saffranstigerkaka10 saffranstigerkaka8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saftig saffranskaka

En extremt saftig, mjuk & god saffranskaka! Baktid: 8 min + ugn!

0

Snabb kavring

Lättgjord kavring som inte behöver jäsa. Baktid: ca 5 min + gräddning!

0

Chokladfudge med Daimkross

Knaprig Daim på chokladfudgen är fantastiskt gott!

0

Saffransbullar

Extra saftiga & goda saffransbullar med smörkrämsfyllning!

0

Fyllda saffranssmörbullar

Extremt saftiga, läckra saffransbullar med förslag på 2 olika fyllningar!

0

Klassisk Rocky road

Kanske det godaste julgodiset som finns! Och det enklaste!

0

Saffranskladdkaka

Lättgjord, julig, supersmarrig kladdkaka. Servera gärna med lättvispad grädde.

0

Brigadeiro kola

Ljuvligt god och lättgjord kola rullad i chokladströssel.

0

Saffranssnurror

Supersaftiga saffransbullar med valfri fyllning!

0

Lussebullar i olika former

Extra saftiga och och goda bullar i olika former!

0

Saffransglasyrkaka

Supersaftig saffranskaka med ljuvlig glasyr & kokos på toppen!

0

Hemgjord After Eight

Godare än godast! Hemgjord After Eight gör man enkelt själv!

0