Lindas köttfärssås! Här får ni ett klassiskt recept på köttfärssås som jag väldigt ofta tillagar på vardagar. Den är enkel att göra, supergod och även mina barn älskar den! Jag brukar servera spagett, pasta och sallad till den. Den passar också perfekt att ha som fyllning i lasagne.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här).
Köttfärssås & gnocchi
4–6 personer
1 gul lök
500 g köttfärs
3 vitlöksklyftor
2 msk torkad oregano
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
½–1 dl ketchup
salt
lite svartpeppar
Spagetti
gnocchi eller annan valfri pasta/spagetti (koka enligt förpackningen)
GÖR SÅ HÄR
1. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i en klick smör i en stekpanna. (Lägg den sedan i en tallrik på sidan).
2. Stek köttfärsen i en stekpanna. Mosa den med en gaffel och rör om tills den är genomstekt.
3. Tillsätt pressad vitlök, oregano, krossade tomater, tomatpuré, ketchup, salt och lite svartpeppar. Låt allt puttra på låg värme i ca 10 min. Späd med lite vatten om du vill ha en tunnare gryta.
Lunchtips! Kycklingbönsallad! Klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)!