Bloggar Lindas Bakskola Lindas diabetesrecept Lindas limpor Lindas matbröd Lindas nyttigt Okategoriserade

Nyttig Kesolimpa utan vetemjöl

20 röster

nyttigkesolimpa8

Saftig Kesolimpa helt utan vetemjöl. Istället för vetemjöl innehåller brödet mixade havregryn. Brödet blir oerhört saftig, mättande och gott. Använd Keso med valfri fettmängd.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Nyttig Kesolimpa utan vetemjöl

1 st

7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 dl Keso (valfri fetthalt)
1 ½ dl filmjölk

Garnering
solrosfrön eller havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.

3. Mosa Keson med en gaffel.

4. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och Keso till en kladdig smet.

6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite solrosfrön eller havregryn.

7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.
2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.
3. Mosa Keson med en gaffel.
3. Mosa Keson med en gaffel.
4. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
4. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och Keso till en kladdig smet.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och Keso till en kladdig smet.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite solrosfrön eller havregryn.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite solrosfrön eller havregryn.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

nyttigkesolimpa6 nyttigkesolimpa9 nyttigkesolimpa7 nyttigkesolimpa10

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Finska pinnar

Klassiska, ljuvligt goda småkakor med pärlsocker och hackad sötmandel på toppen.

0

Rosa pärlsockerkakor

Spröda småkakor rullade i rosa pärlsocker – ljuvligt god och enkla att göra!

0

Gaffelkakor

Randiga, spröda småkakor som är busenkla att göra!

0

Snabba plättbröd

Snabba stekpannebröd som är perfekt att baka på helgen när man vill ha nybakat bröd till frukost. De behöver inte jäsa.

0

Focaccia

Italienskt matigt bröd som kan smaksättas helt efter egen smak! Lätt att baka och jäser bara en gång på plåten, men kan även kalljäsa i kylen.

0

Müslifilmjölkslimpa

En mycket lättbakad filmjölkslimpa med müsli som inte behöver jäsa! Degen tar bara 5 minuter att röra ihop + gräddning!

0

Chokladfudge brownies

Galet goda, lyxiga chokladfudge brownies! En perfekt dessert med en klick vispgrädde!

0

Mug cake

Kladdkaka i kopp! På 1 minut gör man världens enklaste, godaste dessert!

0

Mangokladdkaka

Mango på kladdkakan är ljuvlig gott och läckert! En toppendessert som serveras med vispgrädde eller glass.

0

Morotsmuffins

Supersaftiga, smakrika morotsmuffins!

0