Ananas i kakorna är verkligen ljuvligt gott! Jag älskar det! Men om man inte har någon annans eller vill testa en annan variant eftersom grundreceptet ger otroligt saftiga och goda kakor så kan man byta ut den mot hallon, äpplen, persikoklyftor, jordgubbsbitar eller något annat gott. Om man väljer en en annan ingrediens än ananas får mat byta ut 1 dl ananasjuice i receptet till 1 dl vatten eller mjölk. Det går lika bra!
Ananaskaka i långpanna
35–40 bitar
Makalöst saftiga och mjuka rutor med goda ananasbitar i.
1 burk ananasringar, ca 500 g
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1 dl juice från ananasburken
5 ½ dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk, ananasjuice och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 36 cm.
4. Krama ur ananasbitarna lite lätt så den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor.