Riven äppelsockerkaka som är en riktigt god, saftig favorit! Det rivna äpplet i sockerkakan gör den extra saftig, smakrik och god! Tips! Kanelen kan bytas ut mot kardemumma.
Riven äppelsockerkaka
12 bitar
Rivet äpple i smeten gör kakan oerhört saftig och god.
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
½ tsk kanel
1 äpple utan skal, rivet
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör om. Blanda ner det smälta smöret och mjölken i smeten. Rör ihop allt till en slät smet.
3. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra lite av kanelen i botten.
4. Riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn.
5. Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten. Häll sedan ner smeten i formen.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik och skär den i bitar. Pudra lite florsocker på kakan före servering.
Supergod m äpplen…ska prova om det funkar med päron…