Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!
Segmjuk, underbar äppelkaka! Mycket lättgjord äppelkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver.
Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!
SEGMJUK FRASIG ÄPPELKAKA
Ca 10 bitar
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
Garnering
2 äpplen
2 tsk strösocker
½ tsk kanel
1 msk mandelspån (kan uteslutas eller ersättas av 1 msk hackad sötmandel)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Skala äpplena, ta ur kärnhuset och dela dem på mitten. Skär äppelhalvorna i skivor, ca ½ cm tjocka.
4. Lägg äppelskivorna omlott, i rad mitt på smeten. Strö över socker, kanel och mandelspån.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.
Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!
Jättegod äppelkaka som smakade underbart. Blir bra att baka till min 70-årsdag 4 december – 18.😋🍰😉
Den bästa äppelkaka jag gjort på länge! Så lätt och annorlunda utan bakpulver. Jag bytte till ascovadosocker till toppingen. Suverän
Supergod kaka! Jag har fått mycket beröm för den och alla som smakat den tycker den är jättegod. Den har du gjort bra Linda 😍