Filmjölksfrallor – som filmjölkslimpa, men frallor i stället! Snabba, enkla och mycket goda bröd som passar perfekt till frukost. Degen gör man på fem minuter och sedan gräddas de i bara ca 10 min! Underbara bröd!
Filmjölksfrallor
Ca 9 st
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl (kan även bytas ut mot vetemjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
¾ dl mörk sirap (ljus funkar också bra, men har mildare smak och färg)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.
3. Klicka upp 9 st runda frallor på en plåt med bakplåtspapper. Använd en matsked.
4. Strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Tack för det underbara receptet! Mina nya favoritbröd som verkligen var enkla att baka.