Ugnsbakad lax smaksatt med teriyakisås. En maträtt som passar både vardag och fest! Det är väldigt enkelt att tillaga laxsida i ugn och under tiden laxen tillagas kokar man ris och dukar bordet.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Ugnsbakad lax teriyaki
Ca 6 portioner
2 citroner
1 laxsida
3 msk teriyakisås
2 tsk sesamfrön
Smaksättning & dekoration
flingsalt
persilja
teriyakisås
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela citronerna på mitten. Stek snittytan i en stekpanna i smör eller olja tills citronytan får en gyllenbrun färg.
2. Lägg laxen i en långpanna eller på en ugnsplåt. Lägg de stekta citronhalvorna bredvid.
3. Pensla laxen med teriyakisås. Strö över sesamfrön.
4. Grädda laxen mitt i ugnen i 25–30 min eller tills den är genomgräddad, men inte längre för då blir laxen torr.
5. Strö över lite flingsalt och persilja före servering.
Servera laxen med potatis, ris, bulgur eller en fräsch sallad och en kall gräddfilssås eller romsås.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)