Nybakta bröd till frukost, mellis eller till maten är makalöst gott! Här får ni recept på superenkla, snabba bröd med ingredienser man oftast har hemma. Man väljer själv vilka frön man har på toppen eller om man bara vill strö över lite mjöl.
Mjölk i degen gör frallorna lite mjukare i konsistensen, vatten lite segare och rustikare.
Snabbfrallor på 20 min
9 st
7 dl vetemjöl (eller rågsikt)
1 tsk salt
1 msk bakpulver
3 msk rapsolja
4 dl mjölk (eller vatten)
Garnering (kan uteslutas)
sesamfrön
vallmofrön
mjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt olja och vatten. Blanda ihop allt till en kladdig deg.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform eller på en plåt.
4. Använd två matskedar och klicka ut 9 frallor. Strö över lite vetemjöl och/eller frön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna innan du skär itu bröden.