Laga mat allt-i-ett. All mat tillagas på samma ugnsplåt. Så himla smart, enkelt och smidigt. Lägg allt på en och samma plåt och gör något annat medan maten tillagas. Servera gärna med en god filsås (klicka till receptet här!)
Remouladsås – klicka till receptet här här!
Skolans kalla fisksås – klicka till receptet här!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
PLÅTMAT – LAX OCH UGNSPOTATIS
ca 6 potatisar (täcker en halv ugnsplåt)
4 laxfiléer
cocktailtomater
salt
chiliflakes (eller annan valfri krydda)
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisarna i småbitar och lägg dem på ena halvan av en ugnsplåt. Ringla över olja och salta.
- Grädda potatisarna i ca 30 minuter. Rör om efter halva tiden.
3. Ta ut potatisarna efter en halvtimme och sänk ugnsvärmen till 200 grader.
4. Lägg laxfiléerna och tomaterna på andra halvan av ugnsplåten. Krydda laxen med salt och chiliflakes.
5. Kör in plåten i ugnen igen i 200 grader i 15–20 grader tills laxen är klar. Servera gärna med en god fisksås.
Remouladsås – klicka till receptet här här!
Tack ! För detta mat tips ! Så bra!
Mvh Christina