Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!
Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!
Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
I min suveräna långpanna har jag bakat saftiga morotsfrallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här! Morötterna i degen gör bröden extra näringsrika och goda!
Kalljäsning av degen – gör så här: Gör degen och baka ut 15 frallor och lägg dem i Lindas ugnsplåt klädd med ett bakplåtspapper. Lägg på en bakduk eller plastfolie. Ställ ugnsplåten i kylen över natten. Ta fram plåten ca 30 min innan gräddning. Gräddningstiden kan bli några minuter lite längre eftersom degen är kall efter jäsningen.
Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Morotsfrallor i Lindas ugnsplåt
15 st
4 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
200 g morötter, fint rivna
1/2 dl neutral olja
10–11 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg (kan uteslutas)
Tips! Det går lika bra att byta ut 2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet.
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rivna morötter, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i 15 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Pensla frallorna med ägg om du vill att de ska få ordentligt med färg (utan ägg blir de lite blekare). Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden längst ner i ugnen i 18 min. Bröden går bra att frysa in.
Beställ gärna min nya bakplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!
Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här
Hej.
Hur lång är leveranstiden?
Jag beställde min den 13 maj och har ännu inte fått den idag den 21 maj
Hej 🌸!
Tyvärr är plåten något sen och skickas ut nästa vecka. Håll ut, den kommer snart. Hoppas du kommer baka massor av gott i plåten.
Bästa hälsningar
Linda🌸
Recept till ugnsplåten: https://lindasbakskola.se/2024/05/22/tekakor-i-lindas-ugnsplat/