Urläcker, saftig och luftig chokladkaka med vaniljglasyr och kokos som garanterat kommer ha en rykande åtgång. Den är enkel att göra och ett gott fika att ta med och bjuda kollegorna på eller frys in den i bitar och ta fram och tina efter behov.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Choklad- & vaniljmums
12–15 bitar
Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av vaniljglasyr och kokos.
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
75 g smör, smält
¾ dl mjölk
2 ¼ dl vetemjöl
Glasyr
1 ½ msk vaniljsocker
3 dl florsocker
35 g smör, smält
2–4 tsk vatten
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet. Om du vispar för länge blir kakan tung och seg.
3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna innan du tar bort kanten på formen.
5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.