Spröda, smarriga kakor med sylt i mitten. Sylten går bra att byta ut mot valfri sylt. Förvara dem i en burk med tätslutande lock. Går även bra att frysa in i ca 1 månad.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Syltkakor
Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
½ krm salt
200 g smör, rumsvarmt
Garnering
1–2 dl valfri sylt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med sylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.