Kanelbullekladdkaka – en drömgod kladdis med smak av kanelbulle! Ingredienserna har man oftast hemma och kakan passar som fikabröd, som tårta på ett kalas med en rejäl klick vispgrädde och/eller glass. Eller baka och bjud dina kollegor på godaste fikat på jobbet. Sååå uppskattad och god kaka!
Kanelbullekladdkaka
12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
2 dl vetemjöl
2 ägg
Garnering
½ tsk kanel
2 tsk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Strö över kanel och strösocker på kaksmeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Servera med vispgrädde eller glass. Och gärna några bär!