TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
RABARBERKAKA Fantastiskt god och lättgjord rabarberkaka ihop snabbat och kan serveras som efterrätt, fika eller på picknick. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!
Tips!
Byt ut rabarbern mot hallon, blåbär, jordgubbar eller rivet äpple och kanel! En perfekt kaka man kan variera i det oändliga!
RABARBERKAKA recept
Ca 12 bitar
Smet
75 g smör, smält
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
2–3 stjälkar rabarber (beroende på storlek, ca 250 g)
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i smord och bröad form, 23–24 cm i diameter.
3. Skala och skär rabarbern i små bitar. Strö strösocker och potatismjöl över rabarberbitarna. Rör om.
4. Lägg ut alla rabarberbitar ovanpå smeten i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min eller tills den fått lite färg. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vaniljvisp, vaniljsås eller vispgrädde.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Åh guuuuud vad gott!
Jättebra recept!
Så enkel och god😍 hade vaniljglass till👍
Ser gott ut, läste nyligen att man kan använda Parkslide istället för rabarber i alla recept.
Prefekt att bara röra ihop ingredienserna!😋
Vilken jätte god rabarber paj, den godaste jag ätit.
Fantastiskt god och enkel. Serverad med vaniljvisp (också enkelt)
Jag gjorde om den till vegansk och den blev jättegod 😍
Så enkelt och så gott.
Har gjort den förut så idag gjorde jag lite mer än dubbel sats i en långpanna.
Lika god när den varit fryst👍🏼😜
Underbart sommargod 🌸🥂🥰
Kan verkligen rekommenderas, idag ska den göras igen 😀 rabarber frysas ner, så vi kan göra den i vinter också 😀
Supergod och väldigt enkelt att baka😊