TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
UGNSROSTAD VITKÅL Vitkålen har fått nytt liv – rostad i ugnen med härliga kryddor och smak. Denna vitkål är underbart god som tillbehör till all slags mat och kan kryddas efter egen smak. Pensla över olja eller skeda över brynt smör och krydda med salt, örter, vitlök, chiliflakes, curry, paprika, svartpeppar eller andra goda kryddor du gillar.
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Ugnsrostad vitkål
• 1 litet kålhuvud
• ca 1/2 dl olivolja, rapsolja eller brynt smör
• 2–3 vitlöksklyftor
• färska örter, chiliflakes, curry, paprika, svartpeppar (välj de kryddor du gillar)
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär vitkålshuvudet i skivor, 2–3 cm tjocka skivor. Lägg vitkålsskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Blanda olja eller smält smör och pressad vitlök i en skål. Pensla det över vitkålsskivorna.
- Krydda rikligt med valfri krydda. Rosta vitkålen mitt i ugnen i 20–30 minuter eller tills kålen fått färg. Servera med en god sås eller som tillbehör till middagen.
Tips! Strö gärna över hackade hasselnötter över vitkålen innan du rostar i ugnen! Jättegott, men vi hade inte det denna gång.
Är gott till vad?
Spännande! Det kan vara värt att testa
Sååå gott 😋!!! Tack för recept!
Penslade med brynt smör med vitlök och sen på med färsk timjan, flingsalt och svartpeppar. Serverade som tillbehör till grillat. Hela familjen älskade det 🥰!!!