BLIXTFRALLOR – snabbaste frallorna utan jäst är perfekta att slänga ihop när man vill ha nybakat frukostbröd blixtsnabbt! De innehåller ingen jäst och behöver inte jäsa. Frallorna är läckert spröda på ytan med ett saftig innanmäte. Bröden är allra godast nybakade! Om du vill frysa in dem ska det göras direkt när de kallnat.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
[caption id="attachment_39758" align="alignnone" width="215"] Grov, lättgjord filmjölkslimpa som inte behöver jäsa! Klicka här för recept![/caption]
Blixtfrallor
6 st
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Strö mjöl över bollarna och platta till dem.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!