Bloggar Lindas Bakskola Lindas kladdkakor Lindas mjuka kakor Lindas tårtor Okategoriserade

Brownietårta med mjölkchokladkolakräm

brownietårtamjölkchokladkolakräm3 brownietårtamjölkchokladkolakräm7

En kladdig superläcker browniebotten med en galet god mjölkchokladkolakräm på toppen! En kaka ”to die for”! Om man vill ha bottnen mindre kladdig kan man grädda den i ca 35 minuter i stället för 26–30 minuter som det står i receptet.  Oavsett blir den saftig och riktigt läcker.

Tips! Låt kakan stå i kylen i ca 2 timmar innan servering så bottnen och mjölkchokladkolakrämen stelnar ordentligt. Servera gärna med glass, vispgrädde och färska bär.

Krämig lättgjord chokladglass med 3 ingredienser – klicka här för recept!
Krämig lättgjord chokladglass med 3 ingredienser – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Brownietårta med mjölkchokladkolakräm

Ca 15 bitar

200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
2 krm flingsalt (eller 1 krm vanligt salt)
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Mjölkchokladkolakräm
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–34 min. Låt den kallna i formen.

4. Mjölkchokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 10 min.

5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.

6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 26–30 min. (Gräddningen är lite längre än en vanlig kladdkaka eftersom den innehåller mer smet. Låt den kallna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–34 min. (Gräddningen är lite längre än en vanlig kladdkaka eftersom den innehåller mer smet. Låt den kallna i formen. 
4. Mjölkchokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.
4. Mjölkchokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.
5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.
5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.
6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.
6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.

brownietårtamjölkchokladkolakräm1 brownietårtamjölkchokladkolakräm4 brownietårtamjölkchokladkolakräm2 brownietårtamjölkchokladkolakräm6 brownietårtamjölkchokladkolakräm5

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saftig citronsockerkaka

Mjuk härlig kaka med en frisk, fräsch citronsmak – en riktig favoritkaka!

0

Vit chokladsockerkaka

Vit choklad i sockerkakan är gudomligt gott!

0

Saftig sockerkaka

En riktigt riktigt mjuk, saftig och härlig kaka – underbart god till fikat.

0

Chokladmuffins med florsocker

Lite florsocker på toppen gör de saftiga muffinsarna ännu godare och läckrare!

0

Chokladmuffins

Saftiga, läckra chokladmuffins! Lätta att baka!

0

Prinsessbollar

Vita chokladbollar – en ljus superläcker, god variant av havrebollar fyllda med vit choklad istället för kakao. Riktiga 10-poängare!

0

Kesobröd utan mjöl

Oerhört mjukt gott bröd fyllt med nyttiga frön, ägg och Keso. Innehåller inte en gnutta mjöl och går bra att frysa in!

0

Chokladbollar

Superläckra, riktiga chokladbollar som är mycket omtyckta på bloggen!

0

Mjölkchokladbollar

Smeten innehåller en 200-grams mjölkchokladkaka som gör bollarna gudomligt goda!

0

Chokaldfudge med saltlakrits

Chokladfudge med krossad Turkisk peppar – ljuvligt gott!

0

Saftig rabarberkaka

Syrlig rabarber + en mjuk, saftig och helt underbart god botten! Passar både som dessert eller som fikabröd till kaffet.

0

Rabarberkaka med kardemumma

Härlig saftig, mjuk och lite seg i kanterna – superläcker lättbakat rabarberkaka!

0