Bloggar Lindas Bakskola Lindas blåbär Lindas mjuka kakor Lindas tårtor Okategoriserade

Mazarinpaj med blåbärsglasyr & florsocker

mazarinpajblåbär1 mazarinpajblåbär3 mazarinpajblåbär5

 

LYXFIKA! Drömgod pajliknande kaka med en spröd mördegsbotten, krämig mandelmassfyllning och härlig blåbärsglasyr. Den består av tre lager; en frasig mördegsbotten, en krämig härlig mandelmassfyllning och en läcker glasyr! Dessa smaker och konsistenser är oslagbar! En grym kaka man kan bjuda på med stolthet. Och den är väldigt enkelt att göra!

Läs igenom receptet innan du börjar & gör därefter dessa tre steg:
1. Mördegsbotten
2. Fyllning
3. Glasyr

Saftiga, härliga blåbärsmuffins – klicka här för recept!
Saftiga, härliga blåbärsmuffins – klicka här för recept!
Segmjuk blåbärskaka som är enkel att göra – klicka till receptet här!
Segmjuk blåbärskaka som är enkel att göra – klicka till receptet här!

TIPS! Följ gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Mazarinpaj med blåbärsglasyr & florsocker

12–14 bitar

Mördeg
5 dl vetemjöl
200 g 
smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker 

Mazarinfyllning
200 g  mandelmassa
100 g  smör, rumsvarmt
2 ägg  

Blåbärsglasyr
ca ¾ dl blåbär, passerade
3 dl florsocker
ev. några droppar vatten  

Dekorering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Kavla ut degen till en cirkel, ca 26 cm i diameter. Lägg rundeln i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.

3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.

4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. Jämna till mördegskanten så den får ungefär samma höjd som fyllningen.

5. Grädda kakan i 35–40 min. Låt den kallna helt i formen.

6. Glasyr: Passera blåbären genom en sil så att skalet silas bort. Spara vätskan i en skål under silen.

7. Blanda florsocker och blåbärssåsen till en bredbar glasyr. Tillsätt eventuellt någon droppe vatten om det behövs för att glasyren ska bli bredbar.

8. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna. Pudra över florsocker.

1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.

steg2

3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. Jämna till mördegskanten så den får ungefär samma höjd som fyllningen.
4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. Jämna till mördegskanten så den får ungefär samma höjd som fyllningen.
5. Grädda kakan i 35–40 min. Låt den kallna helt i formen.
5. Grädda kakan i 35–40 min. Låt den kallna helt i formen.
6. Glasyr: Passera blåbären genom en sil så att skalet silas bort. Spara vätskan i en skål under silen.
6. Glasyr: Passera blåbären genom en sil så att skalet silas bort. Spara vätskan i en skål under silen.
7. Blanda florsocker och blåbärssåsen till en bredbar glasyr. Tillsätt eventuellt någon droppe vatten om det behövs för att glasyren ska bli bredbar.
7. Blanda florsocker och blåbärssåsen till en bredbar glasyr. Tillsätt eventuellt någon droppe vatten om det behövs för att glasyren ska bli bredbar.
8. Bred ut glasyren på kakan. Ställ den i kylen en stund så glasyren stelnar.
8. Bred ut glasyren på kakan. Ställ den i kylen en stund så glasyren stelnar.

mazarinpajblåbär2 mazarinpajblåbär6 mazarinpajblåbär4

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Jordgubbsmoussetårta på browniebotten

LYX! Superläcker fluffig jordgubbsmousse på en lätt kladdig, chokladig browniebotten!

0

Jordgubbsmousse

Fluffig, härlig jordgubbsmousse – precis lika god som den ser ut att vara!

0

Webb-TV: Kvargfluffig Pavlova

Webb-TV: Så gör du en kvargfluffig Pavlova!

0

Kvargfluffig pavlova

Recept på en härlig kvargfluffig Pavlova!

0

Nyttig frozen yoghurt hallon

Gudomligt god, svalkande & fräsch glassyoghurt med hallon. Sockerfri och hälsosam!

0

Snabb morgonlimpa

Saftig limpa med ett knaprigt skal som jäser direkt i ugnen!

0

Knådfri snabblimpa

Supergod, lättgjord limpa med ett frasigt skal och ett mjukt, saftigt innanmäte. Den jäser i ugnen medan den blir varm.

0

Grova grötbullar

Saftiga, goda frukostfrallor med havregrynsgröt och fiberrikt grahamsmjöl i degen.

0

Hallonmuffins

Ett härligt mjukt bakverk när sötsuget smyger sig på som är snabbt & enkelt att baka.

0

Hallonmuffins

Supersaftiga hallonmuffins som är lika uppskattade på semesterfikat, på födelsedagskalaset som till fikat på jobbet!

0

Blåbärsmuffins

Supersaftiga, goda, lättgjorda muffins som har en rykande åtgång!

0