Galet goda, lyxiga chokladfudge brownies! Den lätt kladdiga, segmjuka bottnen täcks av en magiskt god kolafudge! Passar både som dessert, till fikat eller som tårta på ett kalas!
Fudgen på toppen består av en segmjuk kolakräm som är magiskt god! Den lätt kladdiga bottnen gör kakan helt oemotståndlig.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Chokladfudge brownies
Botten
125 g smör
3 ägg
2 ¾ dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 tsk kakao
50 g smör
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm.
3. Grädda kakan i 20–22 min. Låt den kallna i formen.
4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.
5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.