I stället för socker har jag sötat sommarens himmelska jordgubbsgräddtårta med Hermesetas Lättströ. En underbar gräddtårta för alla som vill utesluta socker och perfekt för diabetiker som vill äta mindre mängd kolhydrater. Hermesetas Lättströ innehåller 90 % mindre kalorier och påverkar inte blodsockret.
Jordgubbsgräddtårta utan socker
En somrig tårta fylld med vispgrädde och jordgubbar som passar skolavslutningar, midsommar, kalas och som dessert till sommarens alla middagar. Bättre kan det inte bli!
Tårtbotten
4 ägg
3 dl Hermesetas Lättströ
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
75 g smör, smält
Fyllning
200 g jordgubbar (färska eller frysta)
1 msk Hermesetas Lättströ
3 dl vispgrädde
Garnering
2 dl vispgrädde
ca 10 jordgubbar, färska
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Tillsätt Hermesetas Lättströ och vispa en stund till.
2. Tillätt vetemjöl, bakpulver, mjölk och smör. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form.
4. Grädda kakan längst ner i ca 40 min. Låt den kallna i formen.
5. Stjälp upp kakan på en skärbräda. Skär den i tre bottnar med en vass kniv.
6. Lägg den understa bottnen på ett tårtfat.
7. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Mosa jordgubbarna och blanda dem med 1 msk Hermesetas Lättströ. Rör ner dem i den vispade grädden. Bred ut hälften på första bottnen. Lägg botten nummer två ovanpå. Bred ut resten av jordgubbsgrädden.
8. Lägg på botten nummer tre.
9. Garnering: Vispa grädden fluffig. Bred ut den på tårtan. Garnera med jordgubbar.
Fakta
Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier och påverkar inte blodsockret. Dessutom har produkten ett lågt GI-värde. Hermesetas Lättströ passar utmärkt för dig som vill få i dig mindre kalorier, men ändå känna samma goda smak! Produkten finns att köpa i de flesta livsmedelsbutik För mer information om fördelarna – klicka här!
Åh vad gott!