Bloggar Lindas äpplen Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Saftig äppelkaka

dagensrecept

äppelkaka9

Äppelkaka är ljuvligt gott året runt, även om det inte är säsong just nu. För det mesta ligger det ett par äpplen i fruktskålen hemma och ingredienserna brukar finnas i skafferiet. Baka den lättgjorda och gudomligt goda och lite segmjuka äppelkakan – du kommer inte ångra dig! Den är underbart god. Ät den som den är eller med lite vaniljsås till.

Baka en lyxig & lättgjord mazarinkaka med hallonglasyr – klicka här för recept!
Baka en lyxig & lättgjord mazarinkaka med hallonglasyr – klicka här för recept!

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Segmjuk äppelkaka

ca 12 bitar

2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemummakärnor, stötta
1 tsk bakpulver
½–1 tsk kanel
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält
1 äpple, rivet

Garnering
ca 1 äpple
2–3 tsk strösocker
½ tsk kanel
½ kardemummakärnor, stötta

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv äpplet grovt.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver, kanel och vetemjöl. Rör ner det tillsammans med smöret och det rivna äpplet. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Skala äpplet och skär dem i tunna skivor. Lägg dem ovanpå smeten. Strö över strösocker, kanel och stötta kardemummakärnor.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna i formen.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv äpplet grovt.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv äpplet grovt.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver, kanel och vetemjöl. Rör ner det tillsammans med smöret och det rivna äpplet. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver, kanel och vetemjöl. Rör ner det tillsammans med smöret och det rivna äpplet. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Skala äpplet och skär dem i tunna skivor. Lägg dem ovanpå smeten. Strö över strösocker, kanel och stötta kardemummakärnor.
4. Skala äpplet och skär dem i tunna skivor. Lägg dem ovanpå smeten. Strö över strösocker, kanel och stötta kardemummakärnor.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna i formen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna i formen.

 

äppelkaka2

utvald äppelkaka3

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nutellabullar

Saftiga bullar med en krämig och ljuvligt god Nutellafyllning!

0

Klassisk chokladfudgetårta

En riktig klassiker med en lite kladdig chokladbottnen och en härligt krämig chokladfudge på toppen. En kaka man alltid kan bjuda på utan att misslyckas!

0

Pizzalimpa med ost & skinka

Supersaftig och god limpa med pizzafyllning. Perfekt till utflykten!

0

Philadelphiabullar med kanel

Underbara bullar som räcker till många och är busenkla att göra.

0

Pannacottapaj med vit choklad & hallonsås

Ljuvlig pannacottapaj med vit choklad på en smarrig, smulig botten.

0

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

Lätt kladdig chokladbotten, jordgubbar och vit chokladmousse. Allt som behövs för en perfekt tårta!

0

Amerikansk cookie med choklad & kola

Segmjuk cookie i jätteformat, fylld med hackad choklad och Dumlekola – supersmarrig!

0

Spröda hallongrottor

Spröda och ljuvligt goda syltkakor som är roliga att göra.

0

Vit chokladkladdkaka med hallongrädde

Urläcker, god vit chokladkladdkaka med fräsch och fluffig hallongrädde.

0

Enkel focaccia

Lättbakat & saftigt buffébröd som bara behöver jäsa en gång.

0

Ananaskärleksmums

Fräscha, saftiga ananasrutor med läcker glasyr och ananas på toppen.

0

Krispig mjölkchokladkladdkaka

Läcker mjölkchokladkladdkaka med crunchig chokladganache på toppen.

0