Klippta morotsfrallor. Klipp degen i bitar med en sax – du slipper kladdiga händer plus att bröden blir vackert formade. Enkelt, smidigt och smart!
Tips! Gör pannkakor med havregryn istället för vetemjöl – klicka till receptet här!
Klippta morotsfrallor
Ca 24 st
50 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
3 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
2 msk rapsolja
1 morot, fint riven (normalstor)
3 dl grahamsmjöl
15–16 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Rulla degen i mjöl och klipp den i bitar, ca 24 st.
3. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.