TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Enklare frallor kan man knappast baka. Blanda ihop havregryn (de ska inte mixas sönder) med resten av ingredienserna och degen är klar! Så enkelt, eller hur?! Frallorna är underbart goda, nyttiga och innehåller färre kolhydrater än vanligt bröd. Så himla smart och bra recept!
Havregryn innehåller inte gluten naturligt, men kan innehålla spår av gluten. Om man vill ha glutenfria havregryn måste man använda rena havregryn.
Havrefrallor
8 stycken
4 dl havregryn
2 ägg
2 dl yoghurt, filmjölk eller kvarg
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
Garnering
havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en deg. Låt degen stå och dra åt sig vätska i 10 min.
3. Klicka ut degen med en sked i 8 högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min.
Älskar dessa, både nyttiga och goda 😍
Får jag använda ditt recept på en bakkurs som jag ska ha om två veckor?
Jag anger givetvis källan, dvs din Instagram och Facebook.
Vi är 9 stycken damer, de yngsta födda 1970.
Hälsningar Christina Bruhn
Det går bra 🙂 Med vänlig hälsning Linda