TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Enkla, fluffiga bröd som klipps i bitar med en sax. Mycket enkelt och bröden formas lite olika, men blir superfina under gräddningen. Går bra att frysa in.
Klippta grahamsbullar
a 25 st
25 g jäst
3 dl mjölk, rumsvarm
1 ½ tsk salt
2 msk ljus sirap
1 dl grahamsmjöl
20 g smör, rumsvarmt
7–8 dl vetemjöl (eller rågsikt)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, sirap och grahamsmjöl och låt blandningen stå i några min.
2. Tillsätt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några min så att glutentrådarna blir starka och bröden luftiga.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
4. Knåda igenom degen och rulla den i lite mjöl. Klipp bitar av degen med en sax, ca 25 st. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.