Saftiga chokladmuffins
Tips! Lägg 1 chokladbit i varje muffins så blir de ännu godare!
12–15 st
2 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt kakao, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
2. Ställ ut 12–15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Häll smeten i muffinsformarna. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra ev. florsocker över dem före servering.